Lyxa till det med Pocherat ägg på surdegsbaguette

Pocherat ägg på surdegsbaguette samt persiljemajonnäs. Lägg upp parmaskinkan på smörpapper och ”torka” dem i ugnen på 150 grader tills de är krispiga. Grilla brödet med olivolja i grillpanna alternativt i ugnen.

Koka upp vatten i en låg kastrull, tillsätt salt och ättika. Knäck äggen i en kopp och låt dem sedan glida i vattnet. Sjud sakta i 3-4 minuter. Lyft upp äggen med en hålslev och lägg dem på papper så de rinner av. Mixa persiljan med vitlök och oljan så den blir grön. Blanda äggulorna med senap och häll droppvis i oljan under kraftig vispning. Smaksätt med salt och peppar. Arrangera efter bilden.

Innehåll:

 

  • 4 ägg
  • 1l vatten
  • 1 msk ättika
  • 1 tsk salt
  • 4 skivor surdegsbaguette
  • 8 skivor parmaskinka
  • Romansallad
  • Majonnäs
  • 2 dl rapsolja
  • 1 dl persilja
  • 2 äggulor
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk senap

Recept: Krister Dahl, Executive Chef på Gothia Towers
Foto: Katja Ragnstam

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.