Het ananas- och mangoceviche 4 portioner
Prova att göra denna goda ceviche som tack vare Kung Markattas nya Ananas/Mango-sås kräver minimalt arbete, men garanterat bjuder på en maximal smakupplevelse!
Du behöver:
- 400g valfri fisk, så som torsk eller lax (välj KRAV- eller MSC-märkt fisk)
- 2 lime, saft
- 2 tomater
- 1 stor vitlöksklyfta
- 1/4 rödlök
- 2 msk finhackad persilja
- 1/2-1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 3/4-1 dl Kung Markatta Ananas/Mango-sås
- Till servering: Kung Markatta Gourmetknäcke Chia
Gör så här:
- Skär fisken i centimeterstora bitar, lägg i en skål/bunke och pressa över limesaft. Rör om och låt stå i kylen i ca 2 timmar.
- Tärna tomaterna och finhacka rödlöken. Lägg i en bunke, pressa över vitlök och tillsätt salt och peppar. Rör ner hackad persilja och ananas/mango-såsen.
- När fisken stått i kylen i ca 2 timmar; häll av vätskan och blanda slutligen ner även den, försiktigt.
- Servera som tilltugg på Gourmetknäcke brutet i bitar.
Recept och foto: Fanny Roethlisberger hemsida: http://roethlisberger.se/